آیا می دانید وکالت زن در طلاق چگونه است

تعرفه تبلیغات در سایت

آشنایی با وکالت زن در طلاق


طبق ماده 1119 قانون مدنی طرفین عقد ازدواج می توانند 
ماده ۱۱۱۹ قانون مدنی می‌گوید : « طرفین عقد ازدواج می‌توانند هر شرطی که منافی با مقتضای عقد ذکر شده نباشـد در ضـمن عقد ازدواج یا عقد لازم یکدیگر بنمایند : مثلاً این که شرط شود هرگاه شـوهر زن دیگـری اختیار کند یا در مدت مشخصی غایب شود یا ترک انفاق نماید یا برعلیه زندگی زن سوء قصد یا سوء رفتاری نماید کـه زندگانی آنها با یکدیگر غیر ممکن شود ، زن وکیل و وکیل حقوقی در توکیل باشد کـه پـس از ثابت شدن شرط در محکمه و صدور حکم نهایی خود را مطلقه سازد . »
از بین شرایطی که در این مقاله مطرح شد ، مورد آخر یعنی وکالت زن در طلاق ، که به ‌موجب شروط ضمن عقد و تحقق آن‌ها به زن داده می‌شود ؛ بیشترین استفاده را برای درخواست طلاق از طرف زن دارد ، زیرا اثبات موارد موجود در آن معمولا ساده تر است و همچنین زمان کمتری نیز می گیرد .

غیبت زوج

ماده ۱۰۲۹ قانون مدنی تصریح می‌کند : « هرگاه فردی چهار سال تمام غایب مفقودالاثر باشد زوجه او می‌تواند دادخواست طلاق خود را به دادگاه ارائه نماید… » در این صورت با رعایت قوانین مرتبط به شخص مفقودالاثر (ماده ۱۰۲۳) قاضی حکم طلاق زن را صادر کرده و او را به اختیار خود طلاق می دهد .
از آنجایی ‌که تحمل انتظار ۴ ساله و تشریفات قانونی مرتبط با شخص مفقودالاثر ، دشوار به نظر می‌رسد ، عملاً این ماده قانونی برای طلاق چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرد . اما راه ‌حل ساده تری که بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد یکی از شروط ضمن عقد است ( شروطی که زن در هنگام عقد نکاح می تواند برای همسر خود بگذارد ) که برحسب آن اگر زوج شش ماه غیبت کند زن از جانب شوهر برای طلاق وکالت پیدا می کند .

...
نویسنده : پتروس بازدید : 119 تاريخ : چهارشنبه 28 شهريور 1397 ساعت: 14:56